Projecten

Resultaat telt

Dunea Warmte & Koude is trots op de resultaten die in korte tijd al zijn geboekt. We maken onderscheid tussen gerealiseerde projecten en projecten in wording, waar partners voornemens zijn om aquathermie in te zetten.

In ontwikkeling

Het Vijfde Dorp van Zuidplas

Dunea Warmte & Koude en de gemeente Zuidplas onderzoeken of de toekomstige woningen in het Vijfde Dorp duurzaam verwarmd en gekoeld kunnen worden met warmte en koude uit drinkwater. Deze vorm van aquathermie helpt de gemeente Zuidplas bij de transitie naar duurzame energie.

Meer informatie

In ontwikkeling

Binckhorst

Samen met de gemeente Den Haag onderzoeken we hoe we nieuwbouw in Binckhorst duurzaam kunnen verwarmen (en koelen) via aquathermie. Dit willen we doen door de temperatuur uit de drinkwaterberging van Dunea in te zetten als energiebron. Tijdens de verkenningsperiode onderzoeken we de verschillende opties en waar deze aan moeten voldoen.

Meer informatie

Gerealiseerd

Mall of the Netherlands (2020)

Om van het verouderde Leidsenhage een internationaal retail-icoon te maken, investeerde Unibail-Rodamco-Westfield meer dan 500 miljoen euro. Met 117.000 m2 vloeroppervlak biedt Mall of the Netherlands ruimte aan flagship stores van topmerken, winkels van lokale ondernemers en allerlei hippe horecaconcepten. Daarnaast huisvest het onder andere een bioscoop met tien zalen, versmarkt Fresh! en boetiekgebied The Gallery. Het hypermoderne en compleet overdekte gebouw vol staal, glas en duurzame toepassingen is ontworpen door MVSA Architects en ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Meer informatie